2019-07-27 06:50:07• hírek • Blikk.hu

Bálint gazda elárulta a 100 éves kor titkát

Bálint György (100) élete maga a történelem. Sokat lehet tanulni tőle, nemcsak a kertészkedésről, hanem a tragédiák túléléséről, tisztességről és az újrakezdésről is.

Gondolta valaha, hogy megéli ezt a szép kort?

 

Bálint György: Hogy százéves vagyok, nem érdem. Ennyi idő alatt begyűjtöttem testi és lelki sebeket. Vannak gyógyultak és maradandók egyaránt, de mindig találok munkát, feladatot, amit el szeretnék végezni, így életben maradok, mint az öreg almafa, amelynek akadnak elhalt ágai, kérge sebes. Mégis ápolják, szeretik, mert az árnyékára, termésére szükség van.

 

Minden reggel számítógéphez ül és válaszol a kérdésekre, cikkeket ír. Félre ne értse, de nem kellene ebben a korban pihenni?

 

Bálint: Kellene, de nem tudok. Régen az Ablak című műsort 3 millióan nézték, zsákszám érkeztek a levelek, most is jönnek, csak e-mailen. Bárhová megyek, szeretettel kérdezgetnek, és én szívesen válaszolok. Pihenek is, a feleségem, Antónia rám parancsol, amikor túlzásba viszem a munkát.

 

Két könyvön is dolgozik, nemsokára megjelennek. Mire számíthatnak a rajongói?

 

Bálint: Az egyik az életemről szól, Bálint Gazda 100 éves kertje címmel jelenik meg. Bánó András kérdezgetett, én pedig csak meséltem neki. Nagyon közeli barátságba kerültünk a közös munka alatt. A másik könyv egy kerti napló, arról szól, mikor mi a teendő a kiskertben.

 

A cikk folytatásáért kattintsanak a Blikk.hu-ra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: